Τσίρκο χρησιμοποιεί ψηφιακά ολογράμματα αντί για πραγματικά ζώα

0
64

Tη σημαντική απόφαση να σταματήσει να χρησιμοποιεί πραγματικά ζώα στις παραστάσεις του πήρε το τσίρκο Roncalli στη Γερμανία. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιούν πλέον ψηφιακά ολογράμματα των ζώων τα οποία είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Το Circus Roncalli λειτουργεί από το 1976 και για δεκαετίες χρησιμοποιούσε δεκάδες ζώα αλλά πλέον αποφάσισε να κάνει μία στροφή με ιδιαίτερο συμβολισμό και να ενώσει τις δυνάμεις του με τις φιλοζωικές οργανώσεις που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των ζώων. Εκτός από την ουσιαστική σημασία της απόφασης, η ψηφιακή στροφή θα εξασφαλίσει σε βάθος χρόνου και σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους.

Οι ακροβάτες και οι κωμικοί παραμένουν 100% αληθινοί αλλά πλέον στην αρένα διαμέτρου 32 μέτρων και ύψους 5 μέτρων δεν μπαίνει κανένα ζώο και ειδικοί προβολείς δημιουργούν ένα ψηφιακό υπερθέαμα 360 μοιρών, για το κοινό που κάθεται περιμετρικά. Για τις παραστάσεις χρησιμοποιούνται συνολικά προβολείς με αντίθεση 2.000.000 προς 1. Το τσίρκο είχε αρχίσει να πειραματίζεται με αυτές τις μεθόδους πριν από έξι χρόνια και έκτοτε, οι κριτικές που δέχεται είναι πολύ θετικές, με το κοινό να έρχεται στις παραστάσεις χωρίς την ανησυχία ή ηθικές αναστολές για τα βασανιστήρια που υποβάλλονται τα ζώα μέχρι να μάθουν τα ακροβατικά και τα κόλπα που κάνουν επί σκηνής.

ΚΟΣΜΟΣ, ΖΩΑ, ΤΣΙΡΚΟ, ΨΗΦΙΑΚΑ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here