Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (θέματα)

0
66

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Θ. Σχινά, πρόκειται να συνεδριάσει την Πέμπτη, 27-06-2019 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 1. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της τροποποίησης – παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σαρωνικού για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων και προαύλιων Δήμου Σαρωνικού».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ωρωπού για τη: «Μελέτη αποχέτευσης ακαθάρτων και ΕΕΛ των οικισμών Αυλώνος, Μαρκόπουλου, Ωρωπού, Νέων Παλατιών και Χαλκουτσίου Δήμου Ωρωπού».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων της τροποποίησης -παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ασπροπύργου για την υλοποίηση του έργου: «Κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού ολοκληρωμένης φροντίδας στο Ο.Τ. 420».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βασιλείου)

 1. Έγκριση λήψης προσωρινών μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας για την κατασκευή των τεχνικών α) ΤΕ06-Γέφυρα Ιλισσού και β) ΤΕ10-Επέκταση υφιστάμενης κάτω διάβασης, στην παλαιά Λεωφ. Ποσειδώνος (Εθνάρχου Μακαρίου) στο πλαίσιο κατασκευής του έργου «Έργα Υποδομών για την Ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου(Φάση Α)».

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Σαπουνά)

 1. Έγκριση λήψης προσωρινών μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας στα οδικά δίκτυα του Πρωτεύοντος Αστικού Οδικού Δικτύου (Π.Α.Ο.Δ.), του Παράπλευρου και Δευτερεύοντος Οδικού Δικτύου της Ελεύθερης Λεωφόρου Ελευσίνας – Σταυρού – Α/Δ Σπάτων και Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού (παράδρομοι της Αττικής Οδού), για τα έτη 2019-2020.

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Σαπουνά)

 1. Έγκριση μελέτης σήμανσης και εξασφάλισης για τις εργασίες επί του ερείσματος της Λεωφόρου Καλυβίων από το ύψος της οδού Βαλομάνδρας (Χ:492835.783, Υ:4187409.777) μέχρι την οδό Αλ. Γκίνη σημείο (Χ:490959.785, Υ:4184833.656), στο πλαίσιο του έργου ΔΕΔΔΗΕ «Δίκτυα περιοχής Μεσογείων».

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Σαπουνά)

 1. Έγκριση της μερικής τροποποίησης του Β’ σταδίου της αρχικά εγκεκριμένης μελέτης: «Μελέτη Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων επί της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου στην περιοχή της Βάρκιζας Αττικής», στο πλαίσιο κατασκευής του έργου «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΡΕΜΑΤΟΣ ΚΟΡΜΠΙ ΑΠΟ Λ. ΒΑΡΗΣ – ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΕΚΒΟΛΗ».

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Σαπουνά)

 1. Έγκριση οικονομικών καταστάσεων χρήσεως έτους 2017.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραμάνος)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας δαπάνης για τις ημερήσιες αποζημιώσεις της τριμελούς αντιπροσωπείας που θα υποστηρίξει τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2019, που θα διεξαχθεί από 5 έως 9 Οκτωβρίου στην Κολωνία.

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τ. Φαρμάκης)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Εργοστάσιο παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων, συμπληρωμάτων διατροφής και ιατροτεχνολογικών προϊόντων της εταιρείας DOC PHARMA Α.Ε. που βρίσκεται στο 16ο χλμ. Λ. Μαραθώνος στην Παλλήνη Αττικής», Δήμος Παλλήνης, Ανατολικής Αττικής, Περιφέρεια Αττικής.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την υλοποίηση του έργου «Αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής Κάτω Αφαίας – Σκαραμαγκά, λόγω πλημμυρών Οκτωβρίου 2015.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τον ανισόπεδο κόμβο πρόσβασης λιμένα Ραφήνας από Λεωφόρο Μαραθώνος μέσω οδού Φλέμινγκ.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη λειτουργία υφιστάμενου πτηνοτροφείου εκτροφής ωοτόκων ορνίθων 25.504 θέσεων μετά αναθρεπτηρίου στερούμενου περιβαλλοντικής αδειοδότησης της «Χρήστος Θεοδωρίδης Γεωργοπτηνοτροφική ΑΒΕΕ» στη θέση Μπισταράκη Στέρνα Δήμου Μεγαρέων Π.Ε. Δυτικής Αττικής

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here