Στο «σφυρί» το αγαπημένο πιάνο του Τζον Λένον (φωτο)

0
93

Σε δημοπρασία βγαίνει τις επόμενες ημέρες το αγαπημένο πιάνο του θρύλου των Beatles, Τζον Λένον.

Το χρώματος μαύρου και κόκκινου μουσικό όργανο ήταν εκείνο στο οποίο το διάσημο «Σκαθάριών», συνέθεσε πολλά από τα τραγούδια του “Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band”, το όγδοο άλμπουμ των Beatles.

Το πολύτιμο μουσικό αντικείμενο εκτιμάται πως θα φτάσει την τιμή των 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του οίκου Gotta have Rock and Roll  που δημοπρατεί το πιάνο, ο Λένον διατηρούσε το μουσικό όργανο στο σπίτι του στο Κένγουντ και το χρησιμοποίησε την τετραετία 1964 – 1968, μία από τις πλέον παραγωγικές των «Σκαθαριών».

Αν και είχε τουλάχιστον άλλο ένα πιάνο στο σπίτι του, αυτό ήταν το αγαπημένο του Τζον Λένον. Αφότου πούλησε το σπίτι του στο Κένγουντ, ο Λένον το μετέφερε στο νέο σπίτι του με τη Γιόκο Όνο. Λίγο καιρό αργότερα το πούλησε σε έναν φίλο του. Πριν, όμως, φρόντισε να κολλήσει μία πλακέτα πάνω του και η οποία έγραφε: «Σε αυτό το πιάνο γράφτηκαν τα «A Day in the Life», «Lucy in the Sky with Diamonds», «Good Morning», «Being for the Benefit of Mr. Kite» και πολλά άλλα. Τζον Λένον, 1971».

lennon2

Ωστόσο, το πιάνο από μόνο του έχει μια μακρά ιστορία, καθώς χρονολογείται από το 1872.

Πρόκειται για ένα όργανο της «John Broadwood and Sons», που ιδρύθηκε το 1728. Με πιάνο της ίδιας εταιρίας φαίνεται πως συνέθεσαν τα αριστουργήματά τους οι Μπετόβεν, Λιστ, Σοπέν και Μότσαρτ.

Το πιάνο αυτό είχε δημοπρατηθεί για πρώτη φορά από τον οίκο Sotheby’s το 1983 και στη συνέχεια το 2016 στη Νέα Υόρκη, αν και τότε δεν είχε καταφέρει να βρει αγοραστή.

Η διαδικτυακή δημοπρασία ξεκινά στις 10 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 19 του ίδιου μήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here