ΚΙΝΑΛ: Παράνομες επαναπροωθήσεις στον Έβρο

0
66

Για παράνομες επαναπροωθήσεις τουλάχιστον 80 τούρκων πολιτών στην γειτονική χώρα από τα σύνορα του Εβρου κάνει λόγο ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου σε ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή ζητώντας εξηγήσεις από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Τις τελευταίες μέρες υπάρχουν πολλές καταγγελίες για έξαρση των επιχειρήσεων επαναπροώθησης που αφορούν κατά βάση Τούρκους πολίτες. Παρά τις σχετικές διαψεύσεις του αρμόδιου Υπουργείου, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο συνολικός αριθμός ξεπερνά τους ογδόντα (80)» αναφέρει ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στην ερώτησή του για να προσθέσει «Οι έντεκα (11) από αυτούς κατάφεραν να εισέλθουν, με δεύτερη προσπάθεια, στο ελληνικό έδαφος και ήδη έχουν δώσει συνεντεύξεις σε ελληνικά και ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι συγκεκριμένοι Τούρκοι πολίτες μπορούν να φωτίσουν άγνωστες πτυχές των επιχειρήσεων επαναπροώθησης, εφόσον τους δοθεί πρόσβαση στη Δικαιοσύνη, μέσω της προστασίας τους ως αιτούντες άσυλο ή/και ως ουσιώδεις μάρτυρες ποινικής υπόθεσης. Μαζί με αυτούς υπάρχουν και αλλά άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί πολίτες, που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες».

Ρωτά τέλος: «Έχουν καταθέσει αίτηση για άσυλο οι έντεκα (11) πολίτες Τουρκίας που καταγγέλλουν επαναπροώθηση; Έχει κινηθεί αρμοδίως η διαδικασία, ώστε να καταθέσουν τις μαρτυρίες τους οι έντεκα Τούρκοι πολίτες και να διερευνηθεί η υπόθεση; Με ποιον τρόπο σκοπεύει η Κυβέρνηση να εγγυηθεί την ενδελεχή και αμερόληπτη έρευνα για το θέμα;»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ, ΕΒΡΟ, ΚΙΝΑΛ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here