Καταρρέει η κυβέρνηση της Μέι

0
85

Το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η συζήτηση σχετικά με το Brexit έχει κάνει τους Ευρωπαίους ηγέτες να «σηκώσουν τα χέρια ψηλά» αλλά και την ίδια τη βρετανίδα υπουργό να κάνει τελικά πρόταση για συνεργασία στον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ωστόσο οι ενδοκυβερνητικές ισορροπίες φαίνεται πως πλέον δεν μπορούν να συγκρατήσουν τις πιέσεις και έτσι, παρόλο που μέχρι πριν λίγες ώρες δεν είχαν ακουστεί απειλές για παραιτήσεις, το πρωί της Τετάρτης 3 Απριλίου, ο αρμόδιος υπουργός για την περιοχή της Ουαλίας, Νάιτζελ Άνταμς, έκανε γνωστή παραίτησή του.

Ως αιτία ανέφερε τη συνεργασία με τους Εργατικούς αλλά και την στροφή της Μέι σε ένα«πιο χαλαρό Brexit».

«Αυτό δεν είναι το Brexit που υποσχέθηκαν στους ψηφοφόρους μου και είναι αντίθετο με την υπόσχεση που δώσαμε στο μανιφέστο μας», δήλωσε ο Άνταμς.

​Ο ίδιος πρόσθεσε πως η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με δύο προκλήσεις. Αφενός να φέρει εις πέρας το Brexit και αφετέρου να αποτρέψει τον όλεθρο από μια ενδεχόμενη διακυβέρνηση από τον Κόρμπιν.

Η Τερέζα Μέι δήλωσε ότι η παράταση θα πρέπει να είναι «όσο το δυνατόν συντομότερη» και να λήξει μόλις επιτευχθεί μία συμφωνία, ενώ οποιοδήποτε σχέδιο που θα συμφωνήσουν από κοινού με τον Τζέρεμι Κόρμπιν, θα τεθεί προς έγκριση από το κοινοβούλιο, με την προοπτική να μεταφερθεί στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα.

Όπως είπε, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ τους για μία κοινή προσέγγιση, τότε μία σειρά επιλογών για την μελλοντική σχέση θα τεθεί στο κοινοβούλιο προς έγκριση, και η κυβέρνηση θα συμμορφωθεί με την απόφαση του σώματος, αλλά μόνο εάν κάνει το ίδιο και το κόμμα των Εργατικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here