Ιταλία: Ο Σαλβίνι απέκλεισε πρόωρες εκλογές

0
82

Τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές στην Ιταλία θέλησε να δώσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, που είδε το κόμμα του να κερδίζει σημαντικά ποσοστά στις ευρωεκλογές , σε αντίθεση με το Κίνημα Πέντε Αστέρων, που υπέστη συντριβή.

«Δεν θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές, τον Σεπτέμβριο θα προετοιμάζουμε τον προϋπολογισμό», είπε ο Σαλβίνι μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο κοινοβούλιο. «Αν ήθελα να ρίξω την κυβέρνηση δεν θα εργαζόμουν νυχθημερόν για να εισηγούμαι νομοσχέδια… υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να γίνουν, δεν θέλω πρόωρες εκλογές», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Σαλβίνι, η Ρώμη θα απαντήσει στις ανησυχίες που εκφράζουν οι Βρυξέλλες για τα δημοσιονομικά της Ιταλίας, παρουσιάζοντας οικονομικά δεδομένα με τα οποία θα αποφύγει κυρώσεις. Η Ιταλία πρέπει να απαντήσει μέχρι την Παρασκευή στην επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ζητά εξηγήσεις για το αυξημένο έλλειμμα του προϋπολογισμού και το χρέος.

«Η οικονομία παρουσιάζει ενδείξεις ανάκαμψης», είπε, τονίζοντας ότι τα φορολογικά έσοδα είναι υψηλότερα από το αναμενόμενο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here