Εργαζόμενοι Δ. Ηλιούπολης: Αποχή για το παρ’ ολίγον εργατικό ατύχημα

0
112

Σε αποχή από τα καθήκοντά τους σήμερα, Πέμπτη 28 Μάρτη, προχωρούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στο πράσινο και τα τεχνικά συνεργεία του δήμου Ηλιούπολης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο.

Αιτία, το σοβαρό περιστατικό που εκτυλίχθηκε την περασμένη Πέμπτη στο συνεργείο αυτοκινήτων του δήμου όταν έπεσε η γερανογέφυρα τη στιγμή που βρίσκονταν εργαζόμενοι και οδηγοί κάτω από αυτήν.

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο υπενθυμίζει το περιστατικό σημειώνοντας πως «από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα όταν έπεσε η γερανογέφυρα του συνεργείου αυτοκινήτων στο γκαράζ του δήμου, την ώρα που οι συνάδελφοι του συνεργείου (11 άτομα) επισκεύαζαν αυτοκίνητα καθώς και οι υπόλοιποι (εργάτες και οδηγοί)».

Επειδή, όπως αναφέρει, «τα θαύματα δεν είναι παντοτινά και η υπομονή μας στέρεψε και τα εργατικά ατυχήματα μικρά ή μεγάλα τείνουν να γίνουν καθημερινότητα, με απόφαση του ΔΣ του Σωματείου προκηρύσσουμε αποχή από τα καθήκοντα τη Πέμπτη 28 Μάρτη από την έναρξη έως τη λήξη της βάρδιας στην καθαριότητα, το πράσινο και τα τεχνικά συνεργεία».

Συγκεκριμένα το Σωματείο απαιτεί:

  1. Τον έλεγχο όλων των εγκαταστάσεων στο Γκαράζ καθώς και των υπολοίπων χώρων εργασίας στο δήμο μας καθώς και του μηχανολογικού εξοπλισμού, ώστε οι εργαζόμενοι να δουλεύουν σε ασφαλείς συνθήκες εργασίας.
  2. Την πλήρη διερεύνηση του ατυχήματος με απαντήσεις, όπως πότε έγινε τελευταία φορά συντήρηση στη γερανογέφυρα.
  3. Την διεξαγωγή όλων των ιατρικών εξετάσεων και τον εμβολιασμό των εργαζομένων, όπως προβλέπεται από το νόμο και τις ΣΣΕ, με κονδύλι στον προϋπολογισμό του δήμου.
  4. Τη χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας για το 2018 σε όλους τους εργαζόμενους που προβλέπεται καθώς και τη διεξαγωγή διαγωνισμού για το 2019.
  5. Να δοθεί λύση τώρα, ώστε να μη συσσωρεύονται λύματα στο πλυντήριο αυτοκινήτων, τα οποία αποτελούν άμεσο κίνδυνο για την υγεία των εργαζομένων.
  6. Να δοθεί εντολή για την άμεση απομάκρυνση των συντριμμάτων – ογκωδών, εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων από το χώρο της μεταφόρτωσης και του γκαράζ, όπου έχει δημιουργηθεί μια μικρή χωματερή σε γνώση της δημοτικής αρχής και της υπηρεσίας.
  7. Την επιστροφή και τοποθέτηση των εργαζομένων στις θέσεις εργασίας όπου προσλήφθηκαν.
  8. Πρόβλεψη κονδυλίων για επισκευές και ανταλλακτικά του στόλου των οχημάτων.
  9. Αποδυτήρια για όλους τους εργαζόμενους.
  10. Την επιμόρφωση της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων.

Επιπλέον, τονίζουν πως «για όλα τα παραπάνω επανειλημμένα σας έχουμε διαμαρτυρηθεί εγγράφως ή και προφορικά σε συναντήσεις μας. Κάθε φορά εισπράτταμε από εσάς διαβεβαιώσεις για τη λύση των προβλημάτων. Έως εδώ! Η υπομονή μας τελείωσε. Λύσεις τώρα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here