Εργαζόμενοι Δ. Αθηναίων: Απέκλεισαν κτήριο του Δήμου-Καταγγέλλουν απαράδεκτες συνθήκες εργασίας

0
49

O Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων, έκλεισε το κτήριο που στεγάζει τις Υπηρεσίες του 7ου Διαμερίσματος, κηρύσσοντας, παράλληλα, τρίωρη στάση εργασίας από τις 08:00 έως τις 11:00, «λόγω των απαράδεκτων συνθηκών οι οποίες επικρατούν σε ένα κτήριο με τεράστιους υαλοπίνακες αλλά και χώρους υποδοχής και εξυπηρέτησης κοινού», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στη σχετική με το γεγονός ανακοίνωσή του.

«Ο κλιματισμός στο συγκεκριμένο κτήριο αλλά και σε άλλα κτήρια δεν λειτουργεί. Τώρα θυμήθηκε βέβαια η Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε εργολαβία επισκευής κλιματιστικών, η οποία ελπίζουμε ότι θα έχει υλοποιηθεί πριν το τέλος Οκτωβρίου.

Είναι πάγια τακτική της Δημοτικής Αρχής η πλήρης αδιαφορία όσον αφορά τα λειτουργικά και όχι μόνον θέματα, τα οποία αφορούν τον Δήμο και τους εργαζομένους. Μια εβδομάδα προσπαθούμε να επιλύσουμε το θέμα, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ανταπόκριση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής (Γενικός Γραμματέας) και της Διοίκησης (διορισμένος Γενικός Διευθυντής…).

Εάν δεν έχουν αποκατασταθεί οι κατάλληλες εργασιακές συνθήκες και επειδή την Δευτέρα προβλέπονται αυξημένες θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με το γεγονός, όπως  προαναφέραμε, ότι το κτήριο έχει μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, οι εργαζόμενοι μετά τις πρωινές ώρες θα αποχωρήσουν, διότι με εργασιακές συνθήκες Σαχάρας δεν μπορούν να λειτουργήσουν και να εξυπηρετήσουν το κοινό. Χαρακτηριστικό είναι πως εκεί γίνονται και οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης και το Επίδομα Στέγασης, με την ανάλογη προσέλευση κοινού.

Εάν δεν αλλάξουν ριζικά οι εργασιακές συνθήκες και επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για υψηλές θερμοκρασίες, τότε μετά τις 10 η ώρα περίπου θα αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι και θα κλείσουν οι Υπηρεσίες.

Παρότι θεωρούμε εξευτελιστικό για καθαρά διαδικαστικά θέματα να εμπλέκεται ο Δήμαρχος, εάν δεν υπάρξει άλλη δυνατότητα επίλυσης, θα ζητήσουμε συνάντηση μαζί του. Εκεί φτάσαμε», προσθέτει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here